Nieuws iPad-Mini-update

Published on september 10, 2012 | by Apple iPad Mini

0

Analisten verwachten iPad mini met enkel WiFi ondersteuning

De iPad mini zal zeer waarschijnlijk alleen WiFi connecties ondersteunen en geen 3G of 4G mogelijkheden hebben. Dat stelt Allan Yogasingam van het onderzoeksbureau UBM TechInsights. De voornaamste reden voor het missen van 3G en 4G ondersteuning is de prijs. De iPad mini moet voor een lage prijs op de markt geplaatst kunnen worden om de strijd met de Amazon Kindle Fire en de Google Nexus 7 aan te kunnen gaan.

Eerder kwamen verschillende tech bloggers al met het argument dat de iPad mini waarschijnlijk van binnen overeenkomt met een iPad 2.Het basismodel van de iPad 2 heeft ook geen 3G ondersteuning.

De iPad 2 is op het moment in twee varianten verkrijgbaar: een WiFi only model en een WiFi + 3G model. Voor het laatste model betaal je ongeveer 100 euro extra.

Twee van directe concurrenten van de iPad mini, de Google Nexus 7 en de Nook van Barnes & Noble, bieden op het moment ook geen 3G aan. De 8.9 inch variant van de nieuwe Amazon Kindle Fire HD heeft wel 4G LTE ondersteuning maar de prijs van deze tablet ligt rond de 400 euro. Google heeft aangekondigd dat er binnen een aantal weken een Nexus 7 variant komt met 3G ondersteuning.

Volgens het onderzoeksbureau is het ook mogelijk dat er de camera aan de achterkant geen image sensor heeft.

Naar verluid zal Apple de iPad mini niet deze maand maar de komende maand pas officieel aankondigen. De maand September staat in het teken van de iPhone.

Tags: , , , ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑