Nieuws ipad-3 mockup

Published on september 7, 2012 | by Apple iPad Mini

0

Apple komt met vernieuwde iPad 3

De Apple is niet alleen bezig met de iPad mini. Je zou het namelijk wel denken maar ook de nieuwe iPad 3 geniet nog steeds aandacht uit Cupertino. Zo zal de iPad 3 binnenkort opgepoetst worden. Apple is niet tevreden met onder andere het energie verbruik van het apparaat en de afmetingen van het apparaat.

Apple is dus van plan om de nieuwe lading iPad 3s’ licht aan te passen. Hier wordt vooral gelet op de maat (dunner maken van de iPad 3), het gewicht (lichter maken van de iPad 3) en de batterij duur (batterij in combinatie met Retina display).

De Retina display is toch wel hetgene wat de iPad 3 onderscheid van de vorige iPad’s en andere tablet computers op de markt. Dankzij de Retina display heeft de iPad 3 een scherm resolutie van 2048 bij 1536 pixels. Het nadeel is dat de iPad 3 hierdoor zwaarder en dikker werd en bovendien meer energie verbruikt.

Apple is in gesprek met beeldscherm leveranciers om de Retina display dunner en energie zuiniger te maken. Ook wordt er ook gekeken naar mogelijkheden om het productie proces te verbeteren om de kosten te drukken. Het is mogelijk dat een aantal componenten die op het moment gebruikt worden in het beeldscherm te vervangen voor goedkopere alternatieven.

Het gebeurt niet vaak dat een apparaat dat minder dan een jaar op de markt is al een revisie krijgt. De Apple iPad 3 is sinds Maart in Nederland verkrijgbaar en is pas een half jaar op de markt. Aanvankelijk was de bedoeling dat de iPad 3 hetzelfde gewicht en dezelfde afmetingen als de iPad 2 had maar vanwege technische complicaties met de Retina display was dit destijds niet mogelijk.

Het ziet er naar uit dat de fabrikanten een manier hebben gevonden om dit probleem te verhelpen. Apple hoopt in Oktober 7 miljoen verbeterde iPad 3’s aan te bieden aan de consument.

Tags: , , ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑