Nieuws iPad-Mini-update

Published on september 21, 2012 | by Apple iPad Mini

0

Batterijen iPhone 5 en iPad mini in de toekomst uitwisselbaar?

Zijn de batterijen van de iPhone 5 en de iPad mini in de toekomst uitwisselbaar?

Waarschijnlijk zal de eerste versie van de iPad mini en de iPhone 5 nog niet over deze mogelijkheid beschikken maar misschien de iPhone 5S en de iPad 2 mini wel. Want Apple heeft in het verleden een patent aangevraagd op een techniek waarmee Apple batterijen bestaande uit lithium polymeren of soortgelijke materialen in een bepaalde vorm kan gieten waardoor de batterijen uitwisselbaar zijn tussen verschillende apparaten.

Volgens de patentaanvraag zullen deze batterijen verwijderbaar, oplaadbaar en verwisselbaar zijn. Daarnaast zullen deze batterijen langer meegaan dan reguliere batterijen. Ook staat in het patent omschreven dat het mogelijk is om de leeggelopen batterijen te vervangen zonder de gehele accu te moeten vervangen. De batterijen zijn zelfs uitwisselbaar tijdens het opladen en krijgen de mogelijkheid om ook de accutijd van MacBooks te verbeteren.

Het is nog maar de vraag of Apple daadwerkelijk nog interesse heeft om dit patent verder te ontwikkelen. De patentaanvraag stamt namelijk uit het jaar 2010 en tot heden is er niets verder mee gedaan. De accu van de iPhone 5 zit moervast.

Toch zou het een goede zet zijn van Apple om in de toekomst uitwisselbare batterijen in de toestellen te plaatsen. Eén van de grootste irritaties van de iPhone 5 is het feit dat de batterij niet eenvoudig uit het toestel te halen is. Zeker als er meer verschillende Apple toestellen op de markt komen, is het niet onwaarschijnlijk dat binnen een huishouden meerdere Apple toestellen gebruikt worden. Het kunnen uitwisselen van batterijen zou een groot pluspunt zijn.

Tags: , , , ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑