Nieuws ipad-mini-

Published on november 12th, 2013 | by Apple iPad Mini

0

De iPad Mini 2 Retina aankondiging!

De iPad Mini 2 Retina aankondiging

De gloednieuwe iPad Air is nog maar net uit of er staat al een nieuwe telg smachtend te wachten om de fakkel over te nemen. Het is ook niet zomaar een nieuwe telg, maar het nieuwe lid van de iPad Mini familie. De eerste iPad Mini met Retina scherm. Nu te bestellen op de officiële Apple website.

 

Alleen nog online verkrijgbaar

De nieuwe iPad Mini is vooralsnog alleen te krijgen in de officiële webstore van Apple. De iPad Mini Retina is nog niet te bestellen of te bezichtigen bij retailers. Ook een trip naar de hoofdstad van ons koude kikkerlandje is niet aan te raden. Ook in de enige Apple Store van Nederland ligt de iPad Mini Retina namelijk nog niet op display.

 

iPad Mini  2 Retina Vanaf €389

De nieuwe iPad Mini met Retina-display verlaat de toonbank vanaf €389. Dat is 90 euro goedkoper dan de iPad Air. De iPad Mini is te bestellen met een opslag van 16gb t/m 128gb. Voor ieder wat wils. De nieuwe iPad Mini is wel iets zwaarder en dikker dan de vorige versie. Voordeel is wel dat je een Retina-display krijgt met een resolutie van 2048×1536 pixels. In lekentermen betekent dat een veel scherper beeldscherm. Je hebt maar liefst vier keer zoveel pixels. En dat zie je.

Nieuwe processoren

Dat is echter niet de enige verandering, want er is ook het nodige veranderd onder de motorkop. De nieuwe uitvoering heeft een A7-processor en M7 co-processor. Die kennen we natuurlijk van de nieuwe iPhone 5s. Ook op het gebied van uiterlijk is er het één en ander veranderd. Zo kan je niet meer kiezen uit zwart of wit, maar uit spacegrijs (zwart) en zilver (wit). Dat slaat op de achterkant van de iPad Mini Retina.

Hartverscheurende keuze

Dat Apple de nieuwe iPad Mini Retina op een gewone dinsdag aankondigt, is vrij apart te noemen. Voorgaande keren nam het altijd plaats op de vrijdag. In dat geval staat de weekend immers voor de deur en is het wachten op de eerste volgepakte rijen. Maar wat maakt het ook uit. Eindelijk een iPad Mini met Retina-display. Rest alleen de vraag: de iPad Mini Retina of de iPad Air?


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑