Nieuws Apple-iPad-Mini shot-900-75

Published on september 3, 2012 | by Apple iPad Mini

0

Eerste reeks beeldschermen iPad mini geproduceerd

De iPad mini staat de afgelopen weken volop in het nieuws. Steeds meer geruchten en feiten over het apparaat komen naar boven. Het kan dus geen toeval meer zijn en het apparaat zal dus op het moment inderdaad in de maak zijn. De zakelijke nieuwssite Bloomberg maakte een aantal dagen geleden in ieder geval bekend welke bedrijven het beeldscherm van de iPad mini gaan produceren.

Voor het produceren van de beeldschermen voor de iPad mini heeft Apple gekozen voor het Koreaanse LG Electronics en het Taiwanese AU Optronics (onderdeel van BenQ electronics). Ook het Japanse Sharp zal in de toekomst schermen voor de iPad mini produceren maar het bedrijf kampt op het moment met technische problemen waardoor de productie nog niet kan beginnen.

Apple koos eerder voor het laten uitbesteden van het produceren van de iPad 3 beeldschermen voor LG. Daarnaast waren ook Sharp en concurrent Samsung verantwoordelijk voor het produceren van de iPad 3 schermen. Apple heeft dit keer dus Samsung ingewisseld voor AU Optronics. AU Optronics heeft eerder voor Apple schermen voor de Apple MacBook geproduceerd. Destijds was Samsung het enige bedrijf dat zich aan de gestelde deadline voor het leveren van de schermen kon voldoen.

Het beeldscherm van de iPad wordt geschat op een doorsnede van 7.85 inch. Dit is aanzienlijk kleiner dan de iPad 3. Deze iPad heeft een beeldscherm met een doorsnede van 9.7 inch. De iPad mini zal waarschijnlijk in Oktober aangekondigd worden.

Tags: , ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑