Nieuws

Published on september 17, 2012 | by Apple iPad Mini

0

Houd Apple de iPad mini bewust achter?

Afgelopen week was het één groot feest voor liefhebbers van gadgets. Vijf dagen terug kondigde Apple meerdere nieuwe versies van een aantal van haar populaire gadgets aan. Niet alleen de nieuwe versie van de iPhone, de iPhone 5, werd gepresenteerd maar ook de nieuwe iPod Touch en de iPod Nano.

Een grote dag voor Apple dus. Maar er werd geen woord over de iPad mini gerept. Dit apparaat heeft ondertussen veel aandacht gekregen op het Internet en daarnaast zijn er al meerdere foto’s en andere informatie over het apparaat uitgelekt. Toch schaft Apple tot nu toe geen informatie over het apparaat.

Het is aan de ene kant te begrijpen dat Apple de kaken stijf op elkaar houdt. De elektronica gigant uit Cupertino doet maar een aantal aankondigen per jaar. Het is dus belangrijk voor Apple dat de timing perfect is. Als zij met de aankondiging van 12 September ook de iPad hadden aangekondigd, dan was de kans groot dat of de iPad mini of de iPhone 5 minder aandacht gekregen zou hebben. En dat is een risico dat Apple niet kan nemen.

Daarnaast loont het voor Apple om te wachten. Google en Amazon hebben zojuist hun nieuwe tablets, de Google 7 Nexus en de Kindle Fire, op de markt gebracht. Binnenkort komen ook 3G versies van deze kleinere tablets op de markt. Als Apple wacht, kunnen zij zien hoe deze apparaten worden ontvangen.

Wat ook meespeelt is, is het feit dat er vanaf November meerdere feestdagen op een rij langskomen. In de Verenigde Staten is er bijvoorbeeld de Zwarte Vrijdag, een dag waarop de grote warenhuizen alles afprijzen. Veel Amerikanen stellen het aanschaffen van elektronica uit en wachten op de Zwarte Vrijdag voor een mooie korting.

Het zal niet de eerste keer zijn dat Apple op het juiste moment wacht voor het presenteren van een nieuw apparaat. Zo zat er tussen de iPhone 4 en de iPhone 4S 15 maanden verschil terwijl de twee toestellen niet zoveel van elkaar verschillen.

Overigens is het nog maar de vraag of de verwachte prijs van de iPad mini daadwerkelijk tussen de 249 – 299 dollar gaat liggen. Tijdens de presentatie van de nieuwe iPod Touch werd bekend gemaakt dat de adviesprijs 299 dollar is. Als de iPad mini even duur zou zijn, zou Apple met haar eigen spullen gaan concurreren.

Tags: , , , ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑