Nieuws ipad-mini-amazon-kindle-fire

Published on september 5, 2012 | by Apple iPad Mini

2

iPad mini doorn in het oog voor nieuwe Amazon Kindle

Komende dinsdag zal Amazon haar nieuwe Kindle Fire tablet op de markt brengen. De Kindle Fire is redelijk populair dankzij de lage prijs waardoor er op het moment weinig concurrentie is in dezelfde prijsklasse. Binnenkort gaat daar verandering komen. Deze herfst komt namelijk naar verluid de iPad mini op de markt.

Fabrikanten als Amazon en Google hebben nadrukkelijk gekozen om hun tablets zo goedkoop mogelijk te maken zodat zij beter konden concurreren met de normale iPad. De normale iPad is namelijk 1.5 – 2 keer zo duur als de Kindle. De iPad mini daarentegen zal slechts hoogstens 50 euro duurder worden dan de Kindle en de Nexus 7.

Toen in 2010 de iPad op de markt kwam, drukte het apparaat de concurrentie van de markt dankzij de beschikbaarheid van het aantal apps, het ontwerp van de iPad en de feit dat het apparaat van Apple was. Men kon voor 500 dollar een Apple iPad kopen of toestel van een andere fabrikant. In bijna elk geval koos men voor de iPad.

Amazon heeft het met de Kindle slim aangepakt door veel goedkoper te zitten maar zal nu met een nieuwe stunt moeten komen om met de iPad mini te kunnen concurreren. De mogelijkheden die Amazon heeft is het aanbieden van extra services (aangezien Amazon.com een online retailer is) of nog meer van de prijs afhalen.

De iPad mini komt waarschijnlijk een maand na de iPhone 5 op de markt en zal naar verluid ongeveer 300 dollar gaan kosten.

Tags: , , , , ,


About the Author2 Responses to iPad mini doorn in het oog voor nieuwe Amazon Kindle

  1. labru says:

    Er viel in 2010 natuurlijk nog niets van de markt te drukken omdat er nog helemaal geen concurrentie was. En toen die er was, kwam de dominantie zeker niet alleen (of zelfs vooral) door de Apps. Voor die prijs kon de concurrentie simpelweg niet op kwaliteit concurreren. Vandaar dat zeker in het eerste jaar de concurrent met 7″ tablets kwam.

  2. Klopt! Nu de iPad Mini uitkomt, zal de concurrentie toch iets anders moeten gaan bedenken

Back to Top ↑