Nieuws Ipad2--supplied

Published on september 2, 2012 | by Apple iPad Mini

0

iPad mini komt uit in Oktober, iPhone in September

Zal de iPad mini dan echt gaan komen? Volgens de geruchten op het Internet zal het de iPad mini zijn die Oktober gelanceerd wordt en niet de iPhone 5. De iPhone 5 zal in September gelanceerd worden. Er komen steeds meer hints boven water dat de iPad mini er daadwerkelijk aan komt. Eerst werd nog geredeneerd dat de iPad mini tegelijk met de iPhone gelanceerd zou worden. Volgens de laatste feiten is dit nu bijgesteld naar een maand na de iPhone.

De iPad mini is het antwoord van Apple op goedkopere tablets zoals de Google Nexus 7, de Kindle Fire van Amazon en de Nook van Barnes & Noble. Deze tablets zijn zo ontworpen dat zij onder de prijs van de iPad en dus in een ander segment konden zitten aangezien de iPad dominerend is in het segment voor high end tablets. Apple wilt dus nu ook in het lagere prijs segment concurreren. Naar verwachting zal de iPad mini ongeveer tussen de 200 en 250 euro gaan kosten. De prijzen van de Nook en de Kindle Fire liggen rond de 175 euro.

De iPad mini geruchten kwamen aan het rollen toen statements van leveranciers binnen de supply chain van Apple over het bestaan van iPad prototypes met een scherm van 7.85 inch doorsnede. De originele iPad heeft een scherm van 9-inch dus al snel werd er geconstateerd dat Apple bezig was met een mini variant van de iPad. Qua functionaliteit is de iPad mini vergelijkbaar met de iPad, alleen kleiner.

Tags: , , ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑