Nieuws Steve Jobs met iPad Mini

Published on september 19, 2012 | by Apple iPad Mini

0

iPad mini niet alleen in productie bij Foxconn

Foxconn is haar monopolie op het gebied van Apple producten kwijt. Alhoewel het Chinese bedrijf nog de eer had om exclusief de iPhone 5 te mogen produceren, moet het bedrijf nu tussen de 50% en 60% van alle orders voor iPad mini’s afstaan aan het Taiwense Pegatron. Pegatron was vroeger een onderdeel van het bekendere Asus en zet elektronische apparatuur zoals notebooks, mobiele telefoons en consoles in elkaar.

In totaal zullen beide bedrijven 5 miljoen iPad mini’s leveren. En dit betreft slechts de eerste oplage. Als de eerste reeks iPad mini’s populair blijken te zijn, dan zullen zowel Pegatron als Foxconn weer extra orders binnen krijgen.

Alhoewel Foxconn de afgelopen jaren vaak in opspraak kwam vanwege het (mogelijk) schenden van arbeidsvoorwaarden, was er geen sprake van een besluit van Apple om de samenwerking met Foxconn stop te zetten. Het kan zijn dat Pegatron met een interessanter aanbod kwam, of het kan zijn dat Apple haar risico’s wilt spreiden.

Volgens de Taiwanese kranten zal Pegatron in de toekomst ook een aanzienlijk deel van de volgende ladingen van iPhone 5’s voor haar rekening nemen. Het ziet er dus naar uit dat Pegatron in de toekomst één van de belangrijkste leveranciers van Apple wordt.

 

Tags: , , ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑