Nieuws Ipad2--supplied

Published on september 13th, 2012 | by Apple iPad Mini

0

iPad vervangt kilo’s handleidingen voor piloten

Dat de technologie overal zijn entree maakt, is inmiddels al niet meer bijzonder. Zeker niet in de luchtvaart industrie. Het komt dus niet als een verrassing dat de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij American Airlines binnenkort de kilo’s handleidingen en vliegkaarten vervangt door een iPad.

De achterliggende reden voor dit besluit heeft alles te maken met gewicht. Een piloot moet niet alleen een handleiding paraat hebben, maar ook stapels met vluchtplannen en vliegkaarten. Uiteindelijk zit een piloot opgescheept met een aantal kilo’s aan papier. Niet alleen zwaar maar ook lastig om doorheen te bladeren.

Het is niet alleen handig voor piloten om over te gaan op iPads. Het is ook goedkoper voor de luchtvaartmaatschappij. Door het afschaffen van de stapels papier kan American Airlines ongeveer 1.2 miljoen dollar per jaar aan brandstof kosten uitsparen.

Aan het einde van het jaar zullen de cockpits van alle Boeing 777 toestellen voorzien zijn van iPads. De iPad overigens de enige tablet die geschikt is bevonden door het FAA (Federal Aviation Administration). De piloten maken voor het lezen van de vluchtplannen, handleidingen en andere informatie gebruik van een specifieke app dat ontwikkeld is door Jeppesen, een dochtermaatschappij van Boeing.

Tags: , , ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑