Nieuws 620x350-ipad-mini-update

Published on september 3, 2012 | by Apple iPad Mini

0

Kenners: iPad mini zal markt domineren

De iPad mini moet nog uitkomen maar is een veelbesproken onderwerp. De concurrenten zijn allerminst blij met een Apple toestel in hun prijsklasse. De Apple fanaten daarentegen zijn blij en de kritische consument is vooral razend benieuwd. De Apple iPad mini, mocht deze op de markt komen, zou nog wel eens heel goed kunnen verkopen. Misschien zelfs beter dan de huidige iPad.

De reden waarom de Google Nexus 7, de Amazon Kindle en de Barnes & Noble Nook hun toestellen hebben ingericht voor de lage prijsklasse is omdat de iPad van Apple simpelweg de markt van de normale tablets domineerde. Prijs is een prima manier om het verschil te maken. De bovenstaande apparaten kunnen namelijk al voor 169 euro van jou zijn, terwijl je voor de iPad toch al snel 350 – 400 euro moet neerleggen.

De iPad mini daarentegen zal volgens de laatste geruchten ongeveer 249 euro gaan kosten. Duurder dan de bovenstaande apparaten maar je krijgt daar wel een apparaat met het Apple logo erop. Brian White van Topeka Capital Markets geeft aan dat de iPad mini de markt voor kleinere tablets alleen al zal verslinden vanwege de naamsbekendheid van Apple. Het is een markt waarin Apple voorheen niet kon meespelen. Nu Apple mee mag doen, zullen de andere tablets geen kans hebben.

Volgens Patrick Moorhead van Moor Insights and Strategy gaat het succes van de iPad mini afhangen van de verkoopprijs. Een 8 inch Apple tablet voor 249 euro zal met gemak de markt domineren. En dat is precies wat Apple volgens hem wilt. Apple heeft nu 90% van de tablet markt in handen maar de concurrenten maken een kleine inhaalslag dankzij de verkoop van tablets in de lagere prijsklasse Apple wilt pure dominantie, in elke prijsklasse en over elk besturingssysteem.

Opmerkelijk feit is dat Apple oprichter Steve Jobs in 2010 aangaf dat niemand een 7 inch tablet zou willen hebben. Misschien dat Apple daarom maar voor 8 inch heeft gekozen?

Tags:


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑