Nieuws no image

Published on september 2, 2012 | by Apple iPad Mini

0

Mogelijke verkoopprijs iPad mini 239 euro

De iPad mini is zo langzamerhand een feit geworden. Men verwacht dat het veelbesproken apparaat in Oktober op de markt zal verschijnen, een maand na de iPhone 5. Steeds meer informatie lekt via foto’s het wereldwijde web op. Zo weten we nu dat de iPhone onder andere over een NFC chip zal beschikken.

Wat nog niet helemaal zeker is, is de uiteindelijke verkoop prijs van de tablet. Volgens de geruchten zal deze tussen de 199 en 239 euro moeten liggen. Daarmee is de tablet ongeveer 79 euro duurder dan de concurrentie (de Google Nexus 7, de Kindle Fire en de Nook van Barnes & Noble) en ongeveer 79 goedkoper dan de originele iPad.

Een techblogger van de website Tech-Thoughts.net, Sameer Singh, kon niet langer wachte en ging zelf op onderzoek uit om een nauwkeurige schatting voor de verkoopprijs van de iPad mini te achterhalen. De blogger komt tot de conclusie dat de meest voor de hand liggende verkoop prijs voor de iPad mini 239 euro is. Deze conclusie heeft de blogger getrokken aan de hand van de kosten van de verschillende onderdelen die in de iPad mini gaan zitten en de gebruikelijke winstpercentage die Apple voorheen voor haar producten aanhoudt.

Hoe duur de iPad mini precies is om te maken is niet bekend. Singh heeft de prijzen van de onderdelen bepaald door de prijzen aan te houden voor identieke onderdelen in andere apparaten. Doorgaans bedingt Apple een winst percentage van 37% op haar producten. Hierdoor zijn de Apple apparaten meestal duurder dan de concurrentie. Waarschijnlijk zullen Google, Amazon en Barnes & Noble verlies draaien op de verkoop van hun tablets. Amazon en Barnes & Noble trekken dit verlies recht door een toename aan eBooks.

Tags: , ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑