Nieuws ipadmini_foto3

Published on november 24, 2013 | by Apple iPad Mini

0

Overstappen van een Macbook naar een iPad Mini

Overstappen van een Macbook naar een iPad Mini

Nu de iPad Air en de iPad Mini Retina zijn uitgekomen, rijst er een hele grote vraag bij Macbook-bezitters. Is de Macbook of Macbook Air eigenlijk nog wel nodig? Of is een iPad alles wat je nodig hebt?

iPad of Macbook?

Een echte gewetensvraag voor iedere Apple-fanaat. Je wilt immers alles van Apple hebben, maar je moet keuzes maken. Het is immers crisis en waar je geld kunt besparen, moet je geld besparen. Daarom schijnen wij licht over deze lastige vraag. Is een Macbook nog wel te rijmen nu de iPad Air en de iPad Mini Retina er zijn?

De schrijver

Om die vraag te beantwoorden, moet je jezelf afvragen wat je allemaal doet met je Macbook (Air). Als jij een schrijver bent, is het aan te raden om altijd een Macbook bij de hand te houden. Al kan je natuurlijk altijd een los toetsenbord voor je iPad aanschaffen. Op die manier kan je alsnog tekstverwerken. Zeker met programma’s als ByWord, iAWriter en Pages. Tekstverwerken wordt daarmee nog leuker.

De designer

Als je een designer bent, heb je natuurlijk een Macbook (Air) nodig, ook voor onderweg,  en een iMac kopen kan handig zijn voor op kantoor. De iPad (Mini) zal dan te weinig power hebben om bepaalde programma’s te draaien. Photoshop is bijvoorbeeld vooralsnog niet beschikbaar voor de iPad. De iPad is dan echter alsnog een goede aanvulling. Je hebt dan namelijk twee schermen en kunt je iPad voor andere taken gebruiken terwijl je aan het designen bent.

De gemiddelde gebruiker

Als jij een gemiddelde computergebruiker bent, is een Macbook vanaf heden niet meer per se nodig. Het is dan maar net of jij de toegevoegde waarde nog ziet. Op een iPad kan je beter surfen dankzij het touchscreen. Je kunt e-mails ontvangen, je kunt muziek luisteren, het nieuws lezen en zelfs boeken lezen. Alles wat je ooit hebt gezocht in een laptop kan je op een iPad. Kijk ook zeker op iPad-aanbieding.com, want op die manier betaal je namelijk altijd een scherpe prijs voor je iPad.

Of je nog een Macbook nodig hebt bij je iPad hangt van verschillende factoren af. Uiteindelijk hangt het van je financiële situatie af en van je eigen voorkeuren. Dat je een Macbook niet per se nodig hebt, moge echter wel duidelijk zijn. Als wij zouden moeten kiezen, zouden wij zonder twijfel kiezen voor de iPad Mini. Zij het met pijn ins on hart. Apple is ons immers dierbaar.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑