Nieuws

Published on november 20, 2013 | by Apple iPad Mini

0

Tover je iPad Mini om in een typewriter

Tover je iPad Mini om in een typewriter

Het is een veelgehoord ‘probleem’. Mensen die zeggen dat ze veel kunnen met hun iPad Mini, eigenlijk alles, op een aantal dingen na. Tekstverwerken bijvoorbeeld. Dat gaat simpelweg te langzaam. Het is perfect voor surfen door het touchscreen. Dat werkt zo intuïtief dat surfen op de iPad Mini leuker en sneller is dan op een computer of laptop. Toch heb je nog steeds bijvoorbeeld een Macbook nodig. Puur omdat typen op de iPad te langzaam gaat. Maar is dat nog wel zo? Er bestaan namelijk een aantal programma’s voor de iPad Mini die dit probleem vermorzelen.

Pages

Pages is de tekstverwerker van Apple en kan worden aangeschaft in de App Store voor €7,99. Pages is een goed programma die rijk is aan opties. Pages is het antwoord van Apple op Word van Windows. Een typisch programma voor de Mac, maar iets minder voor de iPad Mini.

ByWord

ByWord heeft veel minder opties dan Pages, maar dat is helemaal niet erg. Hoeveel opties heb je nodig op je iPad Mini? Het gaat om het schrijven. Met ByWord kan je veel en snel schrijven. Lay-out is prachtig en er zijn nog wat mogelijkheden. Een fantastisch programma.

iAWriter

De favoriet van menig schrijver. Je kunt namelijk niets anders doen schrijven. Geen opties om iets te veranderen. Je wordt niet afgeleid en kunt volledig opgaan in je verhaal. Ideaal voor de serieuze schrijver die geen opties nodig heeft. Net zo goed als ByWord.

WriterRoom

WriterRoom kan momenteel gratis worden gedownload waar je normaal een aantal euro moet betalen. Net zoals bij ByWord of iAWriter. WriterRoom is een simpele tekstverwerker. Ook hier staat alles in het teken van het geschreven woord. De lay-out is iets minder mooi dan ByWord of iAWriter, maar je kan er een hoop mee. Zolang het programma gratis is natuurlijk de beste oplossing. Als je echter weer moet betalen, dan is ByWord of iAWriter iets beter.

 

Alle vier de programma’s zijn ook beschikbaar voor je Mac. Sterker nog, koop één van de versies en je kunt hem op beide apparaten gebruiken. Je hoeft de programma’s dus niet twee keer aan te schaffen. Dat scheelt weer. ByWord en iAWriter zijn wat ons betreft de beste van de vier. Welke jij kiest, is volledig aan jou.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑